Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 11. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

slapajda

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 314
Celkem: 13882
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

slapajda

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nákupy na malém městě či na vesnici...

23. 02. 2013

Tak si tu na webu pročítám články o vhodnosti zařazení některých potravin do jídelníčku. Čte se to krásně, ale realita jejich nákupu je problém. Proč? Jednoduše bydlím na malém městě a nabídka produktů v obchodech není tak bohatá. Do většího města je to sice jen asi 10 km, ale já neřídím (ostatně auto ani nemáme) a s malým dítětem (ještě stále odkázaným na kočár) se mi cestovat za nákupy vlakem prostě nechce. Občas nějaký větší nákup realizujeme, když si auto půjčíme od rodičů, ale zase tvořit si větší zásoby se mi často nevyplatí, protože nakoupené jídlo nestihneme sníst :-(. Hlavně jde o to, co podléhá rychlejší zkáze (jako čerstvé sýry, vysokoprocentní šunka aj.). Takže většinou u nás všechno seženu v základní verzi (tudíž bez příchutě) a doma příchuť přidám. Tak třeba cottage už jsem měla i s celerem, ale nadšená jsem z této kombinace nebyla :-). Co zkoušíte vy? Dejte mi inspiraci :-)
Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 02. 2013 16:27
To, co se dá, tak zamrazit :) jinak kupovat potraviny typu tuňák, tvaroh, balené sýry i šunka také docela vydrží :) doma vajíčka :) já jsem třeba z města a potraviny jako tofu apod. vůbec nekupuji :) zase ti, co bydlí na vesnici, mají třeba v létě navrch - většina má zahrádky a kupu zeleniny :)
24. 02. 2013 12:53
Taky jsem z vesnice, nejbližší market mám 8 km Albert. Většinou tam nakupuji 1x do týdne, celozrnné pečivo zamrazím a ostatní ten týden vydrží. V obchodě u nás si místo šunky kupuji debrecínku, ta také nemá tak špatné hodnoty.
24. 02. 2013 11:52
Takový problém naštěstí řešit nemusím. Ale souhlasím s radou kupovat nárazově víc a mrazit.
24. 02. 2013 11:14
Ahoj, taky si tak někdy připadám když jedu domů na Slovensko a nikdo nesdílí mé hubnoucí nadšení korunované každodenní vaničkou tvarohu :) řeším to tak, že si z Prahy na víkend/více dnů vezu tvarohy, nebo eggcheese-7hod cesty všechno vydrží a pak to hodím do lednice... naštěstí problém s každodenním přísunem zeleniny a vajíček na vesnici řešit nemusím. Pokud ale v obchůdku nemáte všechno, tak bych se rozhodně nehroutila z toho, že nemáš cizrnovou pomazánku nebo tofu/šmakoun, bílkoviny se dají v pohodě dohnat konzervou tuňáka/jiných rybiček, nebo prostě masem, vajíčkama.....pokud koupíš štangli sýra, tak to v lednici vydrží 2 týdny i víc, šunka pokud zbyde tak se hodí do mrazáku a pak vytáhne. Máma mi třeba mrazí i tofu protože ví že jsem jediná kto do v rodině jí-v pohodě se to dá jíst bez újmy, stejně tak celozrnné rohlíky, když se pak ohřejou v mikrovlnce. Tím jsem chtěla jenom říct, že ani když jsem v Praze tak nevykupuji všechny obchody zdravé výživy, jako na ozvláštnění nebo vyzkoušení je to fajn, ale abych to musela mít denně to ne, navíc nejsem milionář :)
24. 02. 2013 09:50
Bydlím na vesnici. Jednoduché to není, ale dá se. Sýr kupuji 30%, dvacítku tu nemají. Když jedu do města (1x za týden, 14 dní), nakoupím zásoby. Ale zase ne vše, co bych chtěla, protože chodím do Globusu nebo Lidlu, a obcházet všechny obchody se mi fakt nechce. A většinou ty zásoby brzy dojdou. Tak si pomáhám tvarohem-nejlevnější a největší zdroj bílkovin, ten je vždy. Ty bílé nudle jsem ještě nikdy neměla. Máme to holt těžší než ti ve městě, ale méně utratíme...(?)
24. 02. 2013 09:35
nakupovat do mrazáku a pak to doplňovat čerstvýma základníma potravinama.. nebo soju, ta vydrží..
24. 02. 2013 06:25
Jedině snad kupovat balené, pokud máte v blízkém městě Lidl, je vyhráno. Šunčička 98 % a vydrží. Jinak tvrdý sýr třeba do mrazáku po porcích, celozrnné pečivo také.
24. 02. 2013 06:04
když jsme na chalupě, kd eje to do obchodu 5 km a v něm nic moc, kupuji neochuicený tvaroh, bílý jogurt, tvarůžky, tuňáka v konzervě, vajíčka..., my tu šunku dáváme do mražáku \\ pak třeba vytahujem
24. 02. 2013 00:13
mám stejný problém, bydlím v menším městě a některé věci se tu sehnat nedají
23. 02. 2013 23:06
Bydlím na vesnici a není tu žádný obchod, takže jezdit musím. Ale nakupuju max. jednou za týden, šunku i sýr balené, takže v pohodě vydrží nejmíň týden, zelenina to taky zvládne... K tomu papání pro zvířátka a připadám si jak zásobování pro menší samoobsluhu (a jako malá sámoška vypadá i můj špajz a lednice s mrazákem).
23. 02. 2013 22:59
Mám ten samý problém - malá horská vesnice a obchůdek krásný, leč sortiment základní. Jezdíme jednou za 10 dní do města a tam utrácíme:)
Pak 2-3 dny jíme kvalitní šunku:O)))

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři