Sledujte nás:

Datum registrace: 16. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

xantypa

Původní Sebekoučink

16 %
0 kg 9.5 kg

Již zhubnuto: 1.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2332
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Počet přátel: 0

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

xantypa

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Geniální pomocníci v redukční kuchyni

27. 03. 2011

Když se člověk pustí do zdravého stravování, zjistí, že některé způsoby přípravy jídla jsou poněkud vhodnější než jiné - a začne objevovat, co mu v tom hubnutí může pomoci. Ve zkratce bych se s vámi chtěla podělit o objevy, které jsem v tomto směru učinila já...

  • Krabičky

    Plastová dóza s klipem

Vzhledem k tomu, že by měl člověk jíst alespoň pětkrát denně (po cca 3 hodinách), a vzhledem k tomu, že se v danou chvíli ne vždy vyskytuje poblíž své kuchyně - a poblíž jakéhokoliv jiného zdroje zdravých potravin, je vhodné využívat krabičky. Někteří z vás možná namítnou, se zabírají moc místa, ale právě proto zásadní vybrat tu správnou krabičku. Já jsem objevila plastovou dózu s klipem, o velikosti 670 ml, a jsem nadmíru spokojená. Vypadá tak jako ta dóza na obrázku. Tak jsem si ji oblíbila, že jsem po pár dnes vyrazila dokoupit ještě jednu. Vejde se do ní akorát svačina - a výhoda oproti pytlíkům je, že tak z ovoce nebo zeleniny v tašce nebudete mít maglajz.

  • Alobal

    Alobal

Při zdravém stravování by se měl člověk snažit vyvarovat smažení. Jak ale upravit maso, a nejíst ho pořád jen vařené? A nepoužívat moc oleje? Způsobů je jistě hodně, já si ale nemůžu vynachválit alobal. Nejsem žádná šéfkuchařka a nelze ode mě čekat žádné superkreativní recepty, ale zabalit maso, předem nasosané nějakou marinádou a obložené zeleninou, do alobalu a dát ho do trouby ještě zvládnu. :-) Před koncem alobal rozbalím, aby se to trochu nakřupalo, a výsledek nebyl zas jen vařený, a je hotovo! Bez kapky oleje!

  • Pařáček

    Pařáček

O pařáčku už jsem tady psala. Aby si zelenina udržela co nejvíc vitamínů, je lepší ji dělat na páře, ne vařit ve vodě. Ideální by samozřejmě bylo pořídit si parní hrnec, ale to bude asi moje přání k narozeninám, do toho zatím investovat nebudu. Taky nevím, kde bych ho ve své miniaturní kuchyni skladovala. :-( Pařáček proto zatím vystačí: na příležitostné párky, na květák, brokolici, brambory... Tedy, brambory už jsem neměla pěkně dlouho, ty jsem na něm ještě nezkoušela. A další věc: můžu na něm dělat i takové ty mražené zeleninové směsi? To budu ještě muset vykoumat...

  • Mixér

    Mixér

Byl v akci, a tak jsem neodolala, a teď si ho nemůžu vynachválit. Taky šlo o trošku větší investici, ale je k nezaplacení. K rozhodnutí o jeho pořízení jsem došla poté, co jsem strávila věčnost krájením hromady zeleniny na drobno - a když jsem si uvědomila, že nemám jak udělat krémové polévky - a když se mi za boha nedařilo vyšlehat ručně sníh a šlehačku... Tak ho teď máme. :-) Sice jsem ho zatím nepoužila ani na šlehačku ani na polévku, a přítel si postěžoval, že tu zeleninu seká až příliš na drobno, zato jsme objevili jedinečnost mléčných koktejlů. Přítel na nich samozřejmě oceňuje jenom vynikající chuť, zato já jsem si vědoma i jiných předností: zkombinují vám sacharidy s bílkovinami a vlákninou, výborně chutnají a zasytí! Zkrátka ideální svačinka. Jahody, banány, jablka, kiwi... S mlékem, s jogurtem - nebo bez nich... Mňamy!

(Další příspěvky na 
Externím blogu:
Jak být šťastní, Výpočet BMI)

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 03. 2011 19:38
Díky za tipy! :-)
27. 03. 2011 16:58
http://www.eta-elektro.cz/titanove-nadobi---panev-hluboka-lita-eta-6902_321_eta_.html

Mně se osvědčil tenhle hrnec.
27. 03. 2011 16:21
Ještě můžu doporučit pečící papír nebo folii. Takové květákové placičky na tomto papíru - bez kapky oleje - mňam.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři