Sledujte nás:

Kategorie potravin

Žralok (syrový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 550 kJ
Bílkoviny: 21 g SAFA: 1.4 g
Tuky: 5 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.2 g

Jedná se o mořskou rybu s bílým masem, které neobsahuje kosti. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Žralok obsahuje přijatelné množství tuku a můžete ho zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Občas můžete do jídelníčku zařadit i tučnější mořské ryby, které obsahují více zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři