Sledujte nás:

Kategorie potravin

Fíky
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 320 kJ
Bílkoviny: 0.8 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.3 g Cukry: 10 g
Sacharidy: 16.2 g Vláknina: 2.9 g
Sůl: 0 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Fíky jsou zdrojem vlákniny a některých vitaminů a minerálních látek. Fíky obsahují vysoké množství cukru a mají tedy i vyšší energetickou hodnotu, proto je zejména při redukční dietě nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Zejména při redukční dietě jsou vhodnější jiné druhy ovoce, které neobsaují tolik cukru a mají nižší energetickou hodnotu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři