Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Batátové rozmarýnové chipsy

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový5
Batáty300

Dochucovadla:

rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 996 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 1, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 249 kJ

Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Batáty nakrájíme na co nejtenčí kolečka, posypeme rozmarýnem, přidáme lžičku oleje a promícháme. (Případně lze olej vynechat a péct nasucho). Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 160 °C dozlatova.

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 11. 2017 14:20
Batáty jsou super. Ty můžu na všechny způsoby.
15. 11. 2017 06:00
Ještě jsem Baláty nejedla.
14. 11. 2017 12:42
Batáty vyzkouším.
12. 09. 2017 05:50
Batáty jsem ještě nejedla, musím to napravit.
11. 09. 2017 22:20
Další využití batátů. Zatím jsem znala jen batátové pyré.

Naši partneři