Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarohový koláč s ostružinami a čokoládou

Zpět
  • Autor: Simmonska
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7728 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 88, Sacharidy (g): 185, SAFA (g): 46, Cukry (g): 107, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 773 kJ

Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Na těsto budeme potřebovat: - 100 g hladké mouky - 2 lžíce cukru krupice - 1 sáček prášku do pečiva - 60 g másla - 1 vejce Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vysteleme pečícím papírem. V míse smícháme prosátou mouku s cukrem a kypřícím práškem. Přidáme máslo a rukou zpracujeme na hmotu podobnou drobence. Přidáme žloutek a pořádně propracujeme. Pokud se hmota stále drolí, přidáme dle potřeby bílek. Hladké těsto můžeme buď vyválet a vložit do formy, nebo rovnou "hroudu" vložit do formy a "namačkat" až ke krajům. Není potřeba těsto do těchto krajů zvedat a tvořit okrajek. Stačí, když budeme mít vystláno dno. Takto předpřipravený korpus dáme zapéct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme nápň. Na náplň: - 1 nízkotučný tvaroh v alobalu - 1 balení sýru Ricotta - 1 vanilkový cukr - 1 vejce - cca 3 lžíce cukru krupice V míse rozmícháme dohladka všechny suroviny. Vzniklý krém natřeme na korpus, nazdobíme čerstvými ostružinami a dáme na 10-15 minut dopéct na 150°C. Po dopečení necháme trochu pochladnout a navrch nastrouháme hořkou čokoládu. Poté vložíme do ledničky, kde koláč necháme tak 2 hodiny a můžeme podávat. Usmívající se Já jsem při podávání zdobila ještě omáčkou připravenou tak, že jsem na vodní lázni v trošce mléka rozpustila tuk s čokoládou. Na závěr jsem vmíchala trochu krupice a nechala povařit. Je to vlastně taková lepší krupicová kaše, ale určitě se ke koláči hodí. Mrkající Její sladká čokoládová chuť kontrastuje se svěžestí samotného koláče.

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři