Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Mrkvovo dýňová podzimní polévka

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kari

Energetická hodnota celkem: 1671 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 64 SAFA (g): 2 Cukry (g): 46 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 557 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 21.3 SAFA (g): 0.7 Cukry (g): 15.3 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Máslovou dýni, mrkev a zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky (zázvor na menší kousky). Dáme do hrnce s olejem a na středním plameni společně opékáme asi 10 minut. Cherry rajčátka oloupeme a přidáme do hrnce. Poté směs ochutíme solí, pepřem a kari kořením. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí zeleniny. Následně zjemníme mlékem a rozmixujeme polévku na hladký krém. Při podávání můžeme polévku posypat semínky a zakápnout šťávou z citronu.

Fotografie

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 12. 2017 10:32
polévky mám moc ráda
26. 12. 2017 10:32
polévky mám moc ráda
05. 12. 2017 05:31
Mám ráda,dělám.
04. 12. 2017 20:20
Dýňovou polévku mám moc ráda, navíc je vhodná i při detoxikaci.

Naši partneři