Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečená pražma

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tuňák (syrový)250
Olej olivový30

Dochucovadla:

Sůl, pepř, rozmarýn, tymián

Energetická hodnota celkem: 2613 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 8, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1307 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 22.5, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 4, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Filety z pražmy osolíme a opepříme z obou stran, potřeme olivovým olejem a vetřeme sůl a pepř do povrchu i kůže. Filety vložíme na pečicí papír kůží dolů a na povrch položíme snítky rozmarýnu a tymiánu, opět je vtlačíme do povrchu. Dáme péct, pečeme cca 20 min. na 230 stupňů. Pražma bohužel není v databázi potravin, použila jsem tedy tuňáka, který má podobně kJ i gramů bílkovin. Podáváme se syrovou nebo pečenou zeleninou, nebo batátovými hranolky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři