Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečené batáty plněné tuňákem a zeleninovou směsí

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

mořská sůl, šťáva z poloviny limetky, čerstvý koriandr

Energetická hodnota celkem: 7328 kJ

Bílkoviny (g): 113, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 223, SAFA (g): 11, Cukry (g): 97, Vláknina (g): 41, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1832 kJ

Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 55.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 24.3, Vláknina (g): 10.3, Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Batáty důkladně omyjeme a na několika místech propícháme vidličkou. V troubě rozpálené na cca 180°C pečeme asi hodinu, dokud nebudou batáty měkké. Poté je vložíme do čisté utěrky, podélně nařízneme nožem a v dlani mírně rozevřeme, aby vytvořily „lodičku“. Zeleninovou směs (např. kukuřice, paprika, olivy) smícháme v misce s kousky tuňáka, zakapeme limetkovou šťávou a přidáme hrst nasekaného koriandru. Lodičky osolíme mořskou solí a plníme zeleninovou směsí s tuňákem. Podáváme s majonézou odlehčenou zakysanou smetanou a na olivovém oleji orestovanou jarní cibulkou.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 10. 2017 16:58
Vypadá to zajímavě, vyzkouším
03. 10. 2017 09:03
dobrý nápad

Naši partneři