Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jahodový koláč ze Skyru

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

hmotnost hotového pokrmu 840 g, energetická hodnota na 100 g 570 kJ

Energetická hodnota celkem: 4748 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 160 SAFA (g): 7 Cukry (g): 62 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 594 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 20 SAFA (g): 0.9 Cukry (g): 7.8 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě. Jemné vločky zalijeme mlékem, přidáme džem a necháme nasáknout. Těsto vložíme do formy vyložené pečícím papírem. Na náplň si vyšleháme jeden ochucený a jeden neochucený skyr se dvěma žloutky a pudinkovým práškem. Na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Náplň vlijeme na připravené těsto a poklademe čerstvými nebo mraženými jahodami. Pečeme cca 40 minut na 170 °C, dokud náplň neztuhne.

Fotografie

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 06. 2018 02:10
Skyr mám moc ráda, ale ještě jsem z něj nic nepekla. Recept zkusím.
11. 06. 2018 21:46
Také se mi líbí.
11. 06. 2018 21:40
Vyzkouším
11. 06. 2018 19:34
Mňam to vypadá moc lákavě
11. 06. 2018 07:28
Určitě vyzkouším-jahody teď jsou a vypadá to hodně zdravě
11. 06. 2018 06:03
Něco podobného znám, jen korpus není tak zdravý :-). Dělávám a je to dobrůtka. Myslím že v mém receptu je tvaroh - ten je o poznání levnější :-).
11. 06. 2018 05:38
Vypadá to pěkně a bude to určitě dobré. Jahody mám, vyzkouším.

Naši partneři