Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablečný štrůdl z listového těsta - vylepšený bez cukru.

Zpět
  • Autor: KamilaC
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 12439 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 161, Sacharidy (g): 321, SAFA (g): 71, Cukry (g): 127, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1037 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 26.8, SAFA (g): 5.9, Cukry (g): 10.6, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme, potřeme povidly, posypeme vločkami a rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme ořechy, skořicí a rozinkami. Zabalíme do štrůdlu - vzniknou 2 ks, potřeme rozšlehaným vejcem, propíchneme na několika místech vidličkou, aby pára unikala a upečeme na 200 st. C 25 minut. 1 porce = 100 g.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 03. 2018 23:14
Štrůdl je luxusní, použila jsem dušená jablka. K porci na talíř jsem přidala trochu bílého jogurtu - výborná večeře nebo snídaně. :-)

Naši partneři