Kategorie receptů
- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Active protein mléko | 240 |
Quinoa (v suchém stavu) | 80 |
Cukr vanilkový | 8 |
Jahody | 140 |
Active protein jogurt bílý Meggle | 180 |
Energetická hodnota celkem: 2728 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1364 kJ
Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 47.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Quinou přesypeme do sítka a propláchneme vroucí vodou. Necháme odkapat. Do kastrůlku na rozehřáté plotýnce vlijeme mléko a přidáme propláchnutou quinou. Vaříme 15-20 minut, dokud směs nezhoustne. Zatímco se směs vaří přisypeme trochu vanilkového cukru (vanilkový cukr můžeme nahradit čekankovým sirupem). Po uvaření odstavíme z plotýnky, necháme trochu vychladnout a přimícháme jogurt, až vznikne krémová konzistence. Kaši dozdobíme ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.