Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rýžové placičky s tuňákem a olivami

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 1976 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 4 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 988 kJ

Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 25.5 SAFA (g): 2 Cukry (g): 1.5 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Tento recept se skvěle hodí, pokud vám zbyde uvařená rýže. Z tuňáka slijeme šťávu nebo olej, pórek nebo jarní cibulku nakrájejíme na drobno a olivy pokrájíme na tenká kolečka. Uvařenou rýži smícháme s vejcem, tuňákem, pórkem a olivami. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Plech si vyložíme pečicím papírem, ze směsi tvarujeme na plechu lžící placičky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 min. Dle chuti lze do těsta či navrch přidat libovolný sýr a před podáváním posypat nasekanou jarní cibulkou.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 08. 2019 11:27
Skvělý nápad. Vyzkouším.
11. 08. 2019 22:56
Vyzkouším až mi zbude rýže.
11. 08. 2019 14:35
já dám přednost tuňákovi s těstovinou nebo chlebem
07. 08. 2019 09:46
Super nápad , většinou mi rýže zbude-určitě vyzkouším
06. 08. 2019 17:15
Zajímavá rychlovka :-).
05. 08. 2019 14:02
Bezva nápad.
05. 08. 2019 13:52
To vypadá jako prudce jedlé :-) rozhodně vyzkouším.

Naši partneři