Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bažant na divoko

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

8 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 1-2 kuličky jalovce, sůl

Energetická hodnota celkem: 8696 kJ

Bílkoviny (g): 232, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 45, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1449 kJ

Bílkoviny (g): 38.7, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 1.2

Postup přípravy

Postup Nakrájíme na kostičky cibuli, mrkev, celer a 1/3 slaniny, slaninu rozpustíme na pánvi (je-li libová přidám kapku másla), na ní dozlatova opečeme zeleninu s kořením. Naporcovaného bažanta (použila jsem pouze stehýnka a prsíčka ze dvou stažených bažantů) zbavíme přebytečného tuku a opláchneme v octové vodě. Osolíme, prsa a stehýnka můžeme prošpikovat (nedělám). Do pekáčku dáme trochu alaniny na kostičky, na ní položíme porce bažanta. Okolo nasypeme zbylou zeleninu, poklademe proužky slaniny. Pečeme asi 1,5 hod, v polovině pečení obrátíme bažanta a poklademe druhou stranu opět slaninou. Během pečení dle potřeby podléváme vodou nebo červeným vínem.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 01. 2019 21:25
Jedním slovem, jsi holka šikovná :-)
19. 01. 2019 20:56
Bažanta bych si dala hned. Syn nám ho vždycky dělával na "hruškách a hermelínu a taky to byla neskutečná mňamka :-). Na zítra mám naloženou svíčkovou a postup bude hodně podobný Tvému receptu :-).
19. 01. 2019 20:07
Moc dobrý recept.

Naši partneři