Kategorie receptů
- Autor: Dieta-Davidek
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Moravské uzené | 100 |
Těstoviny uvařené (solené) | 150 |
Olej slunečnicový | 3 |
Vejce celé (syrové) | 240 |
Král sýrů hermelín zelený pepř | 0.04 |
Dochucovadla:
uzené maso vařené podle chuti 100 g 477,7 kcal těstoviny tvar dle vlastní úvahy 150 g 557,8 kcal olej slunečnicový 1 lžička 3 ml 24,9 kcal pepř mletý 1/8 lžičky 0.4 g 0 kcal vejce slepičí 4 kusy 240 g 31
Energetická hodnota celkem: 3018 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1509 kJ
Bílkoviny (g): 26.5, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 6, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Na pánev kápneme lžičku oleje. Přihodíme uzené maso nakrájené na kostičky a restujeme asi 5 minut při 120°C. Pak přidáme těstoviny uvařené podle návodu, které jsme nechali chvíli okapat. Přidat můžeme také trochu mletého pepře. Prohříváme asi 10 minut a vždy po minutě zamícháme. Tím získá pokrm na křupavosti. Dále zalijeme rozkvrdlanými vejci a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout. Servírujeme se sterilovanou okurkou, rajčetem, nebo prostě s tím, co nám chutná.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.