Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené (nesolené) | 400 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Krupice pšeničná hrubá | 300 |
Krupice pšeničná jemná | 50 |
Sádlo vepřové škvařené | 50 |
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu | 200 |
Uzené kuře | 300 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,
Energetická hodnota celkem: 11479 kJ
Bílkoviny (g): 122,
Tuky (g): 101,
Sacharidy (g): 323,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 574 kJ
Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 16.2, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Z vařených brambor ,vajec a krupice vypracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly.Rozválíme na pomoučněném vále a vykrajovátkem naznačíme kroužky, do středu kroužků dáme směs zelí a masa, přiklopíme druhou plackou těsta. Těsto kolem náplně přimáčkneme a pak vykrojíme kolečka, pomastíme z obou stran, nejlépe husím sádlem, dáme péci do trouby na 180°C pečeme do růžova. Nápň: 1)pokrájené kysané zelí a mleté uzené kuřecí maso 2) uzenina a špenát osmažená cibulka 3) mleté maso s bylinkami
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.