Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kimbab

Zpět
  • Autor: MartaMich
  • Uživatelský recept
  • Porce: 24.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 3187 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 131, SAFA (g): 3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 133 kJ

Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Příprava rýže: 15 dkg kulatozrnné rýže s 220 ml vody, propláchnutou rýži vložit do horké vody a vařit do měkka cca 15 min a nechat vychladnout. Příprava zeleninové náplně: blanšírujeme postupně bílou ředkev, červenou mrkev a zelený špenát, Příprava masa a svítku: na vytřené pánvi mastným papírem či troškou oleje oprahneme na nudličky nakrájené maso, vyjmeme a na pánev vylijeme rozšlehané vejce, které po obou stranách zlehka oprahneme, pak nakrájíme na nudle asi 1 cm široké. Příprava obalu: sušenou řasu nori ve tvaru plátu 20*20 cm namočíme do vody, po chvilce přendáme na slaměný plát, pokryjeme tenkou vrstvou uvařené rýže, podélně doprostřed položíme nudle masa, svítku a tří druhů zelenin plát svineme a konce přitiskneme k sobě, utáhneme, aby se obsah utěsnil. Ruličku vložíme do chladničky. Toto množství stačí na 3 ruličky. před podáváním, nakrájíme ostrým nožem nebo elektrickým nožem na kousky po 8 z jedné ruličky. Přílohy: Wasabi pasta, naložený zázvor bílý nebo růžový, sojová omáčka, popřípadě ještě sushi ocet. podle chuti.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři