Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Vanilková jáhlová kaše s lesním ovocem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 10
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka

Energetická hodnota celkem: 1420 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 4, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Jáhlové vločky nasypeme do hrnce, přilijeme polotučné mléko a přidáme semínka z vanilkového lusku. Vaříme na mírném plameni, dokud kaše nezhoustne. Dle chuti osladíme čekankovým sirupem. Na závěr přidáme do kaše jogurt, maliny a borůvky (nebo jiné ovoce dle sezóny). Kaši lze připravit i z jiných druhů vloček - tradičních ovesných nebo třeba pohankových. Úplně nejlépe uděláte, když si namícháte směs z několika druhů vloček.

Fotografie

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 06. 2019 20:39
Ranní kaše vnímám jako nejlepší volbu na snídani.
24. 06. 2019 19:06
Jáhlovou kaši mám moc ráda :-).

Naši partneři