Kategorie receptů
- Autor: MaSka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 400 |
Celer - bulva | 200 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, případně kostka bujonu, petrželová nať, bylinky dle nabídky
Energetická hodnota celkem: 1550 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 310 kJ
Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Syrovou mrkev nahrubo nastrouháme, malý celer či půlku velké bulvy celeru taktéž nahrubo nastrouháme. Na 3 lžících oleje zeleninu orestujeme, zalijeme vodou či vývarem, ochutíme kořením - kostkou bujonu, osolíme, a povaříme do změknutí zeleniny, ke konci přidáme nakrájenou petrželku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.