Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mrkvovo-celerová polévka

Zpět
  • Autor: MaSka
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mrkev400
Celer - bulva200
Oleje (všechny druhy)10

Dochucovadla:

sůl, případně kostka bujonu, petrželová nať, bylinky dle nabídky

Energetická hodnota celkem: 1550 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 1, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 310 kJ

Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Syrovou mrkev nahrubo nastrouháme, malý celer či půlku velké bulvy celeru taktéž nahrubo nastrouháme. Na 3 lžících oleje zeleninu orestujeme, zalijeme vodou či vývarem, ochutíme kořením - kostkou bujonu, osolíme, a povaříme do změknutí zeleniny, ke konci přidáme nakrájenou petrželku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři