Kategorie receptů
- Autor: Zubla
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 250 |
Oleje (všechny druhy) | 40 |
Cukr průměr | 50 |
Vejce celá průměr | 55 |
Prášek do pečiva | 7 |
Tvaroh Ehrmann s jogurtovou kulturou | 245 |
Hrozinky | 50 |
Dochucovadla:
Vanilkové aroma
Energetická hodnota celkem: 7185 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 243,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 85,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 599 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Smícháme vejce s cukrem, případně přidáme rovnou vanilkové aroma. Přidáme olej, tvaroh, rozinky(nebo čokošku). Přidáme mouku, i s kypřícím práškem. Těsto je dost husté, lžičkami ho ponakládáme do košíčků/plechu na muffiny. Zhruba do půlky? Max ale do 2/3. Trouba na 180-190 stupňů, pečeme 10-20 minut(podle velikosti formiček). Osobně ze začátku dávám horkovzduch a pak přepnu na normál. Používám třtinový cukr, ale dá se použít třeba i balík vanilkového a zbytek třtinového, jak je libo. Tvaroh Ehrmann je nízkotučný, navíc je takový řidší. Kdo nemá, možná pak přidat trochu mléka nebo jogurtu, pokud by bylo moc husté těsto. A dnes jsem dělala s pšeničnými otrubami/klíčky(20g) a ubrala olej na 20g - je to zdravější, víc vlákniny, ale rodina asi tak nadšená nebude. Přijdou mi takové slepenější, těžší. Rodina ocení nadýchanější. Ale i tyto jsou dobré. P.S. Na fotce jsou dnešní s otrubami a čokoládou, malé a střední formičky. Podle receptu to vyjde na těch 12 středních muffinů. Takové ty normální.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.