Kategorie receptů
- Autor: Maulak
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa | 240 |
Cibule | 60 |
Česnek | 10 |
Kukuřičky mladé sterilované | 100 |
Celer řapíkatý | 20 |
Rýžové nudle syrové | 120 |
Voda | 2000 |
Mrkev | 60 |
Dochucovadla:
sůl, pepř 2 hvězdičky badyánu 4 hřebíčeky 1 cm zázvoru jarní cubulka
Energetická hodnota celkem: 3270 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 818 kJ
Bílkoviny (g): 15.8, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuřecí maso dáme do hrnce s vodou a zprudka přivedeme k varu. Teplotu snížíme na minimum a sbíráme pěnu. Přidáme cibuli, česnek, zázvor, pepř, hřebíčky, badyán a sůl. Vaříme cca 20 min, až je maso měkké. Mezitím se na hrubém struhadle nastrouháme mrkev pod délce. Měkké maso vyjmeme a do vývaru přidáme mrkev, řapík.celer, kukuřičky a jarní cibulky.Když jsou měkké kukuřičky přidáme nudle a zahříváme asi 2 min. Mezitím si nakrájíme maso a vrátíme do hrnce. Dochutíme ještě solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.