Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Těstoviny s krůtou a hráškem

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 10984 kJ

Bílkoviny (g): 175, Tuky (g): 80, Sacharidy (g): 296, SAFA (g): 36, Cukry (g): 68, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2746 kJ

Bílkoviny (g): 43.8, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 74, SAFA (g): 9, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme dle návodu. Hrášek použijeme čerstvý, nebo zmražený necháme povolit při pokojové teplotě. Krůtí maso osolíme, lehce naklepeme a orestujeme na oleji z obou stran. Vyndáme ho stranou. Na výpeku orestujeme na jemno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem, až zesklovatí. Přidáme hořčici, nejlépe Dijon, a zerestujeme. Podlijeme vínem, necháme odvařit. Pak zalijeme smetanou s mlékem a vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem. Vařič vypneme a už jenom vmícháme nastrouhaný parmezán, hrášek a jarní cibulku, pokrájenou na kolečka. Maso pokrájíme na kousky, vložíme do omáčky, prohřejeme. Nakonec promícháme s těstovinami a podáváme. Třeba s čerstvými rajčaty.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři