Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Gratinované brambory s tuňákem

Zpět
  • Autor: jjjjaja
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, oregáno

Energetická hodnota celkem: 6650 kJ

Bílkoviny (g): 134, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 146, SAFA (g): 30, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1663 kJ

Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na opravdu tenké plátky. Rozmrazíme kukuřici, uzené maso nakrájíme na malé kostičky a nastrouháme nivu. Tuňáka dáme do sítka, aby nám odkapal. A můžeme kompletovat. Dno zapékací misky pokryjeme plátky brambor, následuje vrstva kukuřice, uzeného masa, tuňáka a zasypeme to nivou. Postup opakujte, dokud nám zbývají suroviny. Prostřední vrstvu můžeme okořenit špetkou pepře a oregána. Vrchní vrstvou musí být opět brambory. A můžeme péct – cca hodinu při 180 stupních Celsia. Chvíli před tím než brambory vyndáme z trouby je můžeme ještě zasypat nastrouhaným eidamem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři