Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarohový dort bez těsta (Hege)

Zpět
  • Autor: hegehana
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

250 g másla 350 g hnědého třtinového cukru 6 vajec 1 polévková lžíce hladké špalkové mouky 1 časová lžička prášku do pečiva 2 balení vanilkového pudinku 1 kg tvarohu (lze i bez tuku) granko (dle chuti) Recept je opsán ze slovenské kuchařky.

Energetická hodnota celkem: 21510 kJ

Bílkoviny (g): 178, Tuky (g): 280, Sacharidy (g): 461, SAFA (g): 178, Cukry (g): 398, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1076 kJ

Bílkoviny (g): 8.9, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 23.1, SAFA (g): 8.9, Cukry (g): 19.9, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

1. Máslo vymícháme s cukrem do hladkého krému. 2. V další nádobě smícháme vajíčka, mouku, prášek do pečiva a pudinkové prášky. 3. Obě směsi spojím, přidám tvarohy a vymícháme do hladka. 4. Formu vystele pečícím papírem nebo alobalem. Do formy nalijeme 1/2 těsta, posypeme grankem a dolijeme zbytek těsta. Stěrkou uhladíme. 5. Na 160 stupňů pečeme na spodní mřížce zhruba hodinu, po té troubu vypneme, ale formu nevyndaváme - necháme ještě 30 minut dojít. Pak necháme vychladit na pečící mřížce.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři