Kategorie receptů
- Autor: atze.z
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
máslová dýně | 670 |
Natur bujón zeleninový - hotový (vitana) | 500 |
Cibule | 180 |
Česnek | 2 |
Máslo čerstvé | 35 |
Zakysaná smetana 15% (yoplait) | 100 |
Olej olivový | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli papričky (já dávám dvě menší sušené)
Energetická hodnota celkem: 4704 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 163,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 98,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 784 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 27.2, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 16.3, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Očištěnou dýni nakrájíme na kostky promícháme v olivovém oleji a necháme péct na 190°C do měkka. Mezitím dáme nakrájenou cibuli, česnek a papričky dusit na másle (15 - 20 minut). Vše přidáme dohromady a spolu s vývarem rozmixujeme. Přidáme pár lžic zakysané smetany, dochutíme a provaříme. Na porci je počítáno s 200 ml, v případě dalšího ředění polévky bude porce přiměřeně větší. Doufám, že vám bude chutnat :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.