Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pikantní dýňová polévka

Zpět
  • Autor: atze.z
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, chilli papričky (já dávám dvě menší sušené)

Energetická hodnota celkem: 4704 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 163, SAFA (g): 20, Cukry (g): 98, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 784 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 27.2, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 16.3, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

Očištěnou dýni nakrájíme na kostky promícháme v olivovém oleji a necháme péct na 190°C do měkka. Mezitím dáme nakrájenou cibuli, česnek a papričky dusit na másle (15 - 20 minut). Vše přidáme dohromady a spolu s vývarem rozmixujeme. Přidáme pár lžic zakysané smetany, dochutíme a provaříme. Na porci je počítáno s 200 ml, v případě dalšího ředění polévky bude porce přiměřeně větší. Doufám, že vám bude chutnat :)

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři