Sledujte nás:

Jelení guláš

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, paprika mletá, pepř mletý, majoránka

Energetická hodnota celkem: 1235 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 2, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na kousky asi po 25 g, cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na polovině dávky tuku dorůžova, přidáme papriku, krátce osmahneme, zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme rajčatový protlak, vložíme maso a dusíme za občasného promíchání. Když je maso částečně měkké, přidáme rozdrcenou majoránku, pepř a rozetřený česnek a dodusíme téměř doměkka. Potom maso vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a prosáté mouky, rozšleháme, podle potřeby dolijeme vodu a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a přecedíme na maso a znovu krátce podusíme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři