Sledujte nás:

Zajíc na smetaně

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř celý, bobkový list, nové koření

Energetická hodnota celkem: 1727 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 6, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnutý a odblaněný hřbet zadní běhy protkneme slaninou a osolíme. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na plátky mírně osmažíme na části tuku, zastříkneme octem a vodou, přidáme koření, pečlivě omytý a na plátky nakrájený citron a uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme připravené maso a dusíme doměkka. Udušené maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky, pečlivě rozšleháme, podle potřeby rozředíme vodou a vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Asi v polovině varu do omáčky přidáme hořčici a omáčku zjemníme mlékem a smetanou. Před ukončením varu přidáme víno, omáčku podle potřeby přisolíme a přichutíme cukrem, dovaříme a procedíme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři