Kategorie receptů
- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Cibule | 80 |
Žampiony | 250 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Fazolky | 400 |
Vývar čirý | 250 |
Víno bílé suché | 50 |
Smetana ke šlehání 31% | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 4779 kJ
Bílkoviny (g): 132,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1195 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Kuřecí prsa okořeníme jak jsme zvyklí (já dávám zázvor a tymián). Fazolky vaříme 10 minut v osolené vodě, nebo v páře. Na oleji osmažíme cibuli s pepřem, přidáme kuřecí prsa a restujeme z obou stran. Maso dáme stranou. Orestujeme žampiony, nakrájené na větší kousky. Zastříkneme vínem a necháme odvařit, přidáme vývar a necháme zredukovat. Nakonec přidáme smetanu a provaříme. Přidáme fazolky, promícháme, případně dochutíme solí a pepřem. Přidáme maso a prohřejeme. Podáváme nejlépe s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.