Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jáhlový makovec

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice sůl 1 vanilka

Energetická hodnota celkem: 9751 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 99, Sacharidy (g): 276, SAFA (g): 19, Cukry (g): 70, Vláknina (g): 63, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 975 kJ

Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 27.6, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Jáhly spaříme a uvaříme do měkka se špetkou soli Mák umeleme Smícháme mák, s jáhlami Žloutky vyšleháme s cukrem a skořicí Z bílků vyšleháme sníh Vše smícháme dohromady. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. cca 30 minut

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 02. 2014 10:20
Je výborný! Pekla jsem ho v sobotu a jako celiaka me úplně nadchnul! A zaprášilo se po něm.
Jinak jsem do něj přidala hrst brusinek a hodila by se do něj i strouhaná citrónová kůra. Takže 5hvězdiček a doporučuju
11. 02. 2014 10:14
už vím co upeču na sobotu, jedeme ke tchýni, tak hned zkusíme něco nového
11. 02. 2014 10:09
Ja to pecu v kolacove forme. Neni toho moc a mam to rada vyssi.
13. 01. 2014 21:32
Chci se zeptat, v čem to mám péct, bude toho na celý plech, nebo jenom koláčová forma?
13. 01. 2014 20:36
Vypadá to moc dobře,jestli nezapomenu,tak v sobotu vyzkouším :-P .
13. 01. 2014 19:50
inspirace na sobotní moučník ke kafi :-)

Naši partneři