Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablkový dort nepečený

Zpět
  • Autor: flyingjoy
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6336 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 350, SAFA (g): 1, Cukry (g): 241, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 528 kJ

Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 29.2, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 20.1, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Z jablek vykrájíme jádřinec, oloupeme a nakrájíme do hrnce na kousky. Podusíme s vodou cca 2 - 3 dl, dle šťavnatosti hjablek. Změklá jablka rozmixujeme na kaši, osladíme cca 2 lžícemi glukopuru a vmícháme 2-3 vanilkové pudinkové prášky rozmíchané ve troše vody a chvíli. Vznikne hustá kaše. Dno dortové formy vyložíme dětskými piškoty, které trochu zvlhčíme např. ovocným čajem, aby při nalévání zůstaly na dně formy. Nalejeme na ně směs a dáme do chladna ztuhnout do druhého dne. Recept je na velkou dortovou formu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři