Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Uzbecký řízek

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

pálivá paprika, pepř, zázvor, sůl

Energetická hodnota celkem: 7167 kJ

Bílkoviny (g): 138, Tuky (g): 102, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 16, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1433 kJ

Bílkoviny (g): 27.6, Tuky (g): 20.4, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 6.4, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Den předem: maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme zázvorem, lehce osolíme, cibuli na proužky. Ostatní ingredience( až na 1 vejce a polovinu oleje) smícháme(papriky dáme 2 plné lžíce, pepře jen trochu) ... vznikne hladké těstíčko. Do něj vložíme maso a necháme marinovat do 2. dne. Těsně pře přípravou do směsi vmícháme poslední vejce, nepřilnavou pánev jen lehce potřeme olejem, lžící pak tvarujeme malé placičky, které pomalu restujeme z obou stran. Podáváme nejlépe s bramborem a zeleninovým salátem, nebo samotné s domácím chlebem. Maso je možné použít i vepřové nebo skopové.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři