Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřová pečeně na zelenině

Zpět
  • Autor: anubis
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín, provensálské koření

Energetická hodnota celkem: 4572 kJ

Bílkoviny (g): 123, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 55, SAFA (g): 24, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1143 kJ

Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Vepřovou pečení okořeníme. Zeleninu pokrajíme na malé kostičky, cibuli a pórek na tenká kolečka, okořeníme, přidáme máslo a promícháme.. Do pekáče dáme alobal, trochu oleje, nasypeme zeleninu, zalijeme trochou vody (tak, aby se nevylila z alobalu), navrch dáme pečeni, druhým pekáčem zavřeme a dáme do trouby na dvě až dvě a půl hodiny na 200 stupňů. Během pečení 2x-3x zkontrolujeme, přelijeme maso výpekem. Potom maso vyndáme a necháme 15 minut stát. Zeleninu s výpekem přendáme do hrnce, přidáme trochu másla, trochu vody a necháme provařit tak dlouho, dokud šťáva nemá požadovanou hustotu. Podáváme s vařenými brambory.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři