Kategorie receptů
- Autor: karajda
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 660 |
Česnek | 20 |
Niva 50% | 100 |
Olej olivový | 20 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 200 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 4200 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 85,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1400 kJ
Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 28.3, SAFA (g): 8.7, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Červenou řepu nejprve oloupeme , položíme na dvakrát přeložený alobal, osolíme - nejlépe mořskou solí, pokapeme olivovým olejem, dobře zabalíme a pečeme při 200 stupních v troubě asi hodinu. Dělám obvykle více řep najednou při nějakém provozu trouby. Řepu nastrouháme na slzičkovém struhadle, totéž nivu, vymačkáme česnek, přidáme jogurt a sůl. Promícháme, lepší je nechat uležet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.