Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí paella

Zpět
  • Autor: Lenkanem
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Uzená paprika (koření) Sůl Pepř

Energetická hodnota celkem: 9435 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 340, SAFA (g): 8, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1573 kJ

Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 56.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Kostku zeleninového bujonu rozpustíme v litru horké vody. Na polovině oleje osmahneme maso nakrájené na nudličky; vyndáme z pánve a dolijeme zbytek oleje. Zpěníme nasekanou cibulku, přidáme nakrájený česnek a vsypeme rýži a 1 lžíci uzené papriky (koření; pokud nemáme, dáme sladkou). Pořádně zamícháme, aby se rýže obalila olejem a kořením. Přidáme konzervu rajčat, osmahnuté maso, nakrájenou červenou papriku a zalijeme připraveným vývarem. Stáhneme plamen na minimum a za občasného míchání vaříme tak dlouho, až je rýže měkká a tekutina vsáknutá (během vaření případně přidáme vodu). Dochutíme solí a pepřem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři