Kategorie receptů
- Autor: Whitegold
- Doba přípravy (min.): 5
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 8 |
Vlašské ořechy | 14 |
Okurka salátová | 180 |
Dochucovadla:
Olivový olej, sůl, případně česnek.
Energetická hodnota celkem: 797 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 8,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Salátovou okurku dobře omyjeme a i se slupkou nejdříve do kříže podélně a potom příčně nakrájíme do misky na kousky o hraně cca 1 cm, Přidáme nahrubo nasekané nebo rukou nalámané vlašské ořechy, zlehka osolíme a zakápneme olivovým olejem. Směs důkladně promícháme, aby olej a sůl obalil kousek každé okurky a servírujeme. Pikantnější variantu zhotovíme použitím přiměřeného množství rozetřeného česneku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.