Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuře s bramborem a zelím = oběd 7.500kJ

Zpět
  • Autor: ant.314
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pískavice, kardamon, koriandr, kurkuma, česnek, nebo kari, kuře na grilu, čína - dle chuti a nálady

Energetická hodnota celkem: 5642 kJ

Bílkoviny (g): 87, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 127, SAFA (g): 6, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2821 kJ

Bílkoviny (g): 43.5, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 63.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Brambory vařím v tlakovém hrnci na 6 minut a nechám dojít než klesne tlak. Zelí ohřeju v mikrovlnce na 1-2 minuty. Kostičky masa s kořením (sůl, pískavice, kardamon, koriandr, kurkuma, česnek, nebo kari, kuře na grilu, čína - dle chuti a nálady) osmažím ve woku na oleji (ono by to šlo i bez, ale pak bych nesplnil tuky a radějí rostlinný olej, než sádlo). Často dělám dvě porce a tu druhou si beru do krabičky do práce - dá se to jíst i studené, pokud není čas to ohřát 2 minuty v mikrovnce. Obměnou koření, případně přidáním čersvé pažitky, cibulky atd se dá docílit dost variant, brambory mají nízkou hodnotu v sacharidech, takže můžu dát mnohem větší porci, než u rýže. Kysané zelí prakticky nemá hodnoty, než jako zelenina, ale dobře se k tomu hodí.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři