Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zeleninová omáčka

Zpět
  • Autor: Evellina78
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 4108 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 127, SAFA (g): 21, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 411 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 4.4, Sacharidy (g): 12.7, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Na oleji orestuj osolenou zeleninu 5-10 minut, přidej propláchnuté a spařené jáhly a restuj dalších 5 minut. Zalij horkou vodou a vař do změknutí. Poté rozmixuj, propasíruj, chceš-li, a ochuť - omáčka může zůstat jemná, můžeš jí ochutit na způsob svíčkové anebo podle svých preferencí. Hodí se k bramborám, rýži, těstovinám, knedlíku... Doplnit jí lze vejcem, libovolným masem, tofu. Poměr zeleniny lze měnit podle stavu ledničky a ročního období.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři