Kategorie receptů
- Autor: Naspet
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 50.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná chlebová | 130 |
Mouka žitná chlebová | 250 |
Droždí sušené | 7 |
Voda | 250 |
Tvarohová Svačinka zahradní směs (Milko) | 150 |
Klobása papriková | 100 |
Energetická hodnota celkem: 7157 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 290,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 143 kJ
Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Droždí zamíchat do vody a 10 minut nechat vzejít. Zatím odvážit mouku (lze kombinovat v poměrech dle libosti nebo preferencí; použila jsem 70:30 žito:pšenice, obojí chlebová mouka). Přidat KL soli, smichat s kváskem a na desce vypracovat těsto. Moučit dle potřeby. Nechat 30-40 minut vykynout v míse, vymazané ol.olejem. Pak vytvarovat mini houstičky. Mně se povedlo udělat jich asi 50 kousků. Kuličky klademe na peč. papír a necháme ještě 10-15 min kynout. Např. než se trouba rozehřeje na 250°C Rozšlehaným vejcem potřeme nakynulé housky, můžeme posypat seminky a pečeme 10 minut ve středním prostoru. Na dalších5 minut plech "zvedneme" do horní časti trouby. Hotové po vychladnutí rozkrojim a mažu zeleninovým tvarohem, plním kouskem klobásky a zdobím např rajčetem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.