Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

žitné mini burgery

Zpět
  • Autor: Naspet
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 50.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7157 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 290, SAFA (g): 19, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 143 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 5.8, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Droždí zamíchat do vody a 10 minut nechat vzejít. Zatím odvážit mouku (lze kombinovat v poměrech dle libosti nebo preferencí; použila jsem 70:30 žito:pšenice, obojí chlebová mouka). Přidat KL soli, smichat s kváskem a na desce vypracovat těsto. Moučit dle potřeby. Nechat 30-40 minut vykynout v míse, vymazané ol.olejem. Pak vytvarovat mini houstičky. Mně se povedlo udělat jich asi 50 kousků. Kuličky klademe na peč. papír a necháme ještě 10-15 min kynout. Např. než se trouba rozehřeje na 250°C Rozšlehaným vejcem potřeme nakynulé housky, můžeme posypat seminky a pečeme 10 minut ve středním prostoru. Na dalších5 minut plech "zvedneme" do horní časti trouby. Hotové po vychladnutí rozkrojim a mažu zeleninovým tvarohem, plním kouskem klobásky a zdobím např rajčetem

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři