Kategorie receptů
- Autor: Bramborové taštičky plněné čerstvým sýrem s dušeným špenátem
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory pozdní | 380 |
Špenát listový mražený | 600 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Sýr tučný polotvrdý 45% průměr | 100 |
Ricotta | 140 |
Lučina Linie 35% | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 40 |
Smetana ke šlehání 33% | 20 |
Mouka pšeničná hrubá | 160 |
Máslo čerstvé nesolené | 12 |
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 8129 kJ
Bílkoviny (g): 100,
Tuky (g): 78,
Sacharidy (g): 197
SAFA (g): 48
Cukry (g): 23
Vláknina (g): 32
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2032 kJ
Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 49.3 SAFA (g): 12 Cukry (g): 5.8 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 1
Postup přípravy
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme hrubou mouku, krupici, vejce a sůl a vytvoříme vláčné těsto. Z těsta vyválíme 2 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru cca 5 cm. Připravíme si náplň z ricotty, lučiny a nastrouhaného ementálu a ochutíme solí a bílým pepřem. Z připraveného těsta a náplně tvoříme taštičky a umáčkneme vidličkou. Taštičky vaříme v osolené vodě po vyplavání na hladinu ještě cca 2 minuty. Listový špenát necháme rozmrazit. Na másle lehce orestujeme česnek, přidáme špenát, mléko a ochutíme solí. Špenát krátce podusíme a na závěr přidáme smetanu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.