Kategorie receptů
- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
700 g brokolice,1,5 l zeleninového vývaru nebo vody, 1 kelímek (250 g) ricotty, 1 kelímek (200 ml)12% smetany ke šlehání, 5 stroužků česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a muškátový oříšek. Na dozdobení se hodí nasucho opražené mandlové lupínky, jako příloha poslouží česneková bagetka.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bohatý bujón zeleninový (Knorr) | 20 |
Česnek | 10 |
Smetana na vaření 10 % tuku průměr | 200 |
Ricotta průměr | 250 |
Brokolice | 700 |
Dochucovadla:
slůl, mletý pepř, máškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 3599 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 900 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 8, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Do hrnce nalijte 1,5 l zeleninového vývaru nebo vody a vložte do něj na růžičky rozdělenou brokolici. VOdu přiveďte k varu a brokolici asi 5 minut vařte do změknutí. Meztím v misce rozmíchejte kemímek ricotty se smetanou, prolisovaným česnekem, solí, pepřem amuškátovým oříškem. Když je brokolice uvařená, stáhněte výkon plotny, brokolici rozmxujte ponorným mixérem na kaši a opatrně vmíchejte rozšlehanou ricottu se smetanou. POlévku nechte ještě projít varem, a můžete podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.