Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Smetanový brokolicový krém

Zpět
  • Autor: babika
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

700 g brokolice,1,5 l zeleninového vývaru nebo vody, 1 kelímek (250 g) ricotty, 1 kelímek (200 ml)12% smetany ke šlehání, 5 stroužků česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a muškátový oříšek. Na dozdobení se hodí nasucho opražené mandlové lupínky, jako příloha poslouží česneková bagetka.

Ingredience

Dochucovadla:

slůl, mletý pepř, máškátový oříšek

Energetická hodnota celkem: 3599 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 32, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 900 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 8, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Do hrnce nalijte 1,5 l zeleninového vývaru nebo vody a vložte do něj na růžičky rozdělenou brokolici. VOdu přiveďte k varu a brokolici asi 5 minut vařte do změknutí. Meztím v misce rozmíchejte kemímek ricotty se smetanou, prolisovaným česnekem, solí, pepřem amuškátovým oříškem. Když je brokolice uvařená, stáhněte výkon plotny, brokolici rozmxujte ponorným mixérem na kaši a opatrně vmíchejte rozšlehanou ricottu se smetanou. POlévku nechte ještě projít varem, a můžete podávat.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři