Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cizrnový koláč s parmezánem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Extrudo cizrnová mouka100
Olej olivový10
Voda300
Parmezán 32%20

Dochucovadla:

sůl, bylinky

Energetická hodnota celkem: 2041 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 6, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 510 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Množství odpovídá malé dortové formě o průměru 21 cm. Do mísy vlijeme studenou vodu a za stálého míchání postupně přisypeme mouku, důkladně rozmícháme, aby těsto neobsahovalo hrudky. Překryjeme potravinářskou fólií a necháme cca 6 hodin odležet. Do těsta přidáme sůl a olej, můžeme ochutit i bylinkami (tymiánem, rozmarýnem, oreganem apod.). Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem (těsto je hodně tekuté, mělo by být zhruba ve vrstvě 1 cm) a pečeme v předehřáté troubě na 240 °C cca 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Parmezán můžeme přidat rovnou do těsta nebo jím posypeme až hotový upečený koláč. Koláč lze ještě různě upravovat přidáním dalších ingrediencí - např. sušenými rajčaty, ančovičkami, tuňákem, libovolným druhem sýru apod.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 01. 2019 05:21
Děkuji za inspiraci. Málo sacharidů, tuků, pro diabetiky bašta. Jdu sehnat mouku.
10. 12. 2018 08:08
Určitě vyzkouším , jen musím koupit tu mouku
29. 12. 2017 20:38
tohle si umím představit a budí to ve mně příjemné chutě...
28. 12. 2017 21:44
Recept určitě vyzkouším.
14. 02. 2017 17:53
Další recept, který musím vyzkoušet. Jak si ty recepty procházím, mám pocit že nebudu v příštích týdnech dělat nic jiného než vařit :)

Naši partneři