Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí pečeně protýkaná zeleninou

Zpět
  • Autor: martashi
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

tymián,bobkový list, nové koření, sůl

Energetická hodnota celkem: 12523 kJ

Bílkoviny (g): 326, Tuky (g): 123, Sacharidy (g): 115, SAFA (g): 56, Cukry (g): 49, Vláknina (g): 46, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1044 kJ

Bílkoviny (g): 27.2, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 9.6, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 4.1, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Odblaněnou hovězí kýtu protáhneme špikovací jehlou s mrkví, celerem, petrželí, a jedním proužkem slaniny, to vše střídavě a slaninku na prostředek. Osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme odležet alespoň dvě hodiny, pak vložíme v pekáčku s nastrouhanou zeleninou a nakrájeným oloupaným citronem do hodně rozhřáté trouby, po deseti minutách podlijeme vývarem,přiklopíme, teplotu stáhneme na 160°C a dusíme za průběžného polévání asi hodinu a půl. Pak sundáme vrchní pekáček necháme asi deset minut zčervenat masíčko, zeleninu rozmixujeme, dokořeníme, dosolíme, je-li třeba. Maso necháme maličko odpočinout,pak ho nakrájíme a vložíme do zeleniny. Zelenina v mase vytvoří krásnou mozaiku.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři