Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Losos po thajsku

Zpět
  • Autor: Hana03
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

Zázvor čerstvý, chilli, lze též přidat špetku cukru, sůl. Místo rukoly lze použít čerstvý koriandr (nať) nebo hladkolistou petržel.

Energetická hodnota celkem: 2106 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 5, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Z čerstvého lososa odstraníme kůži a nakrájíme ho na kostky. Ty promícháme v misce s troškou oleje a sojovou omáčkou (nejlépe Kikkoman nebo Shoyu, příp. celiaci Tamari), příp. lze přidat i špetku cukru, marinujeme cca 30 minut. Oloupeme si malý špalíček zázvoru, který zmáčkneme plochou stranou nože, aby se uvolnilo aroma a přidáme ho do misky. Tenké nudle zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme odstát do změknutí. Mezitím si rozpálíme pánev, na kterou dáme lososa i s marinádou a zázvorem. Orestujeme, přidáme nasekaný kousek chilli papričky a zcezené překrájené nudle, promícháme. Vyndáme zázvor, posypeme sezamem a hrstí rukoly (nebo koriandru nebo petrželky).

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 04. 2017 09:03
Děkuji za recept, lososa máme rádi.

Naši partneři