Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 300 |
Zelí bílé hlávkové | 500 |
Pór | 50 |
Cibule | 50 |
Olej olivový | 10 |
Ocet | 15 |
Citronová šťáva | 40 |
Dochucovadla:
kmín,sůl,pepř, pažitka,
Energetická hodnota celkem: 1711 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 428 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Červenou řepu oloupáme a nastrouháme na velké slze smícháme se zelím na jemno nakrájeným (nastrouha-ným),přidáme i pórek na jemno nakrájený a cibuli na drobné kostičky. Prosolíme, lehce opepříme a okmínujeme, polijeme citronovou šťávou a octem, popřípadě lehce přisladíme. Vmícháme lžíci oleje. Necháme odležet alespoň půl hodinky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.