Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 15% | 30 |
Smetana na vaření 12% | 30 |
Kuře bez kůže průměr (syrové bez kostí) | 400 |
Cibule | 100 |
Česnek | 20 |
Dýně | 2400 |
Olej řepkový | 30 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Brambory (syrové) | 150 |
Papričky chilli | 10 |
Balkánský sýr | 150 |
Máslo čerstvé nesolené | 30 |
Dýňová semínka (nesolená) | 50 |
Lískové ořechy (nesolené) | 50 |
Dochucovadla:
sůl,pepř, bylinky podle chuti,
Energetická hodnota celkem: 13088 kJ
Bílkoviny (g): 175,
Tuky (g): 177,
Sacharidy (g): 178,
SAFA (g): 69,
Cukry (g): 128,
Vláknina (g): 50,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 3272 kJ
Bílkoviny (g): 43.8, Tuky (g): 44.3, Sacharidy (g): 44.5, SAFA (g): 17.3, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 12.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Z dýní odkrojíme víčko se stopkou, vydlabeme měkkou dužinu a semínka, dutinu vytřeme česnekem a osolíme. Maso umeleme smícháme s vejci,smetanou a kořením, strouhanými bramborami a na kostičky nakrájeným sýrem. Opražíme dý%nová semínka a přidáme do směsi s polečně s ořechy. Směsí naplníme dýně, zakápneme máslem přiklopíme odříznutou pokličkou a pečeme v troubě asi tak 45 minut. Na plechu na pečícím papíru,Dýni můžeme potřít olejem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.