Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Plněné papriky po balkánsku

Zpět
  • Autor: Sibule
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl pepř adžika paprika pálivá i nepálivá

Energetická hodnota celkem: 4360 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 95, SAFA (g): 21, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2180 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 47.5, SAFA (g): 10.5, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Cibuli na kostičky necháme přejít vařící vodou až změkne. Ochladíme, přidáme k masu a vejci, okořeníme pepřem, solí, špetka pálivé papriky, česnek, ev. trochu adžiky. Přidáme uvařenou rýži, zamícháme, naplníme 4 papriky bílé nebo dlouhé zelené. zbylé papriky nasekáme na kostičky a upečeme spolu s rajcčetem a paprikou jako základ omáčky na 2 lžících oleje s trochou nepálivé papriky. Papriky mají být hnědé na povrchu, nejlépe se pečou v remosce. Výpek s paprikami a rajčaty rozmixujeme a polijeme jím papriky. Správně by maso mělo být půj vepřové půl jehněčí (skopové). Jí se bez přílohy, ev. bílý chleba.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři